Karin Lips in De Ondernemer

Karin Lips in Doorzetter

In de rubriek “Doorzetter” van het blad De Ondernemer (19 maart 2016) stond dit artikel.

‘Naam maken als vinoloog is moeilijk’

Karin Lips behaalde haar diploma aan de Wijnacademie en kreeg zo de status van erkend vinoloog. Sinds 2012 geeft de Helmondse wijncursussen en -proeverijen met een accent op het cursus gedeelte. ,,Cursisten vinden de theorie vaak erg leerzaam.’’ Ze proeven wijnen hierdoor bewuster,” zegt Karin, die voorheen jarenlang in het bedrijfsleven werkte. ,,Nadat ik mijn opleiding had afgerond, dacht ik: wat nu? Mijn voorkeur ging uit naar het overbrengen van kennis over wijn. Daarom koos ik ervoor met wijn- en spijs-proeven te beginnen.” Ze stond voor een uitdaging: ,,Het is lastig om naam te maken als vinoloog. Hoe krijg je je cursussen vol? De eerste keren bleek dat best moeilijk, de laatste tijd gaat het juist heel goed. Steeds meer mensen weten mij te vinden.”

In de drieënhalf jaar dat ze nu als onder nemer werkt, heeft Karin geleerd in zichzelf te blijven geloven, ook al was het begin moeilijk. ,,Waar een wil is, is een weg. Als je positivisme uitstraalt, voelen mensen dat en dat is goede reclame voor je zaak.” Ze maakt zich dan ook geen zorgen over de toekomst van haar bedrijf. ,,Mijn passie voor wijn en mijn enthousiasme houden mij geïnspireerd.”

Het artikel is beschikbaar als PDF.

Geen reacties mogelijk