Wijkblad de Lindenberg

Karin Lips in De Lindenberg

Uitgave 838 (17 oktober 2015) van Wijkblad De Lindenberg:

Karin Lips doet niets liever dan anderen laten delen in haar passie voor wijn. Zij heeft gestudeerd aan de Wijnacademie en is Registervinoloog, een echte kenner dus. Karin: ‘Wijn is een mooi product dat zich op ieder moment weer anders laat smaken. Ook het ontdekken van druivenrassen met hun eigen specifieke kenmerken, vinificatiemethodes, wijzen van lagering en oogstjaren zijn voor mij steeds terugkerende thema’s.

‘Koken is een van mijn liefhebberijen’, vertelt Karin. ‘Hierdoor kreeg ik de behoefte om meer kennis op te doen over wijn om de juiste combinatie te maken met gerechten. Zo ben ik er uiteindelijk toe gekomen om naar de Wijnacademie te gaan.’ Karin deelt haar kennis graag met anderen door het verzorgen van proeverijen (eventueel op maat) en het geven van cursussen.

Kennismakingscursus

Karin geeft wijncursussen op verschillende niveaus. Er is een kennismakingscursus (Wijnvignet) van twee avonden, voor iedereen die beroepsmatig of privé meer van wijn wil weten. In twee avonden leer je gemakkelijker keuzes maken, beter wijn proeven en beoordelen en krijg je de beginselen van wijn- en spijscombinaties onder de knie. Je leert ook hoe je wijn serveert, decanteert en karafeert en wat de beste schenktemperaturen zijn. Verschillende wijnstijlen en druivenrassen worden geproefd.

Voor serieuze en gevorderde wijnliefhebber

Wijnoorkonde is bedoeld voor serieuze wijnliefhebbers en mensen die werken in de horeca. In vijf avonden krijg je een goede basiskennis en leer je ook de juiste vaardigheden om anderen over wijn te adviseren.

Wijnbrevet is een cursus voor gevorderde wijnliefhebbers die al een redelijke wijnkennis hebben en professionals die werken met wijn. In tien avonden ontwikkel je vaardigheden in het (blind) proeven en het beoordelen van wijn.

Het artikel is beschikbaar als PDF.

Geen reacties mogelijk